Meerkostenregeling Corona

26-11-2020

De rijksoverheid heeft afspraken gemaakt met de VNG over de vergoeding van de meerkosten die zorgaanbieders hebben gemaakt in de periode van maart 2020 tot en met december 2020.

Afgelopen maanden hebben de Twentse gemeenten (Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden) in samenwerking met OZJT en centrumgemeenten Almelo en Enschede afgesproken op welke manier de Meerkostenregeling in Twente uitvoeren.

In deze Meerkostenregeling Corona Regio Twente 2020 staat wanneer en hoe zorgaanbieders aanspraak kunnen maken op financiering van meerkosten ten gevolgevan de maatregelen rondom COVID-19. Vooralsnog gaat het om de periode van 1 maart tot en met 31 december 2020. Meerkosten zullen zich ook na deze datum voordoen. Of en in hoeverre afspraken zich wijzigen, is onderwerp voor nader overleg en besluitvorming van de Rijksoverheid.

U vindt de Meerkostenregeling Corona Twente 2020 hier. Uw aanvraag kunt u indienen vanaf 1 januari 2021 en vóór 1 februari 2021 via meerkosten2020@regiotwente.nl.  

Voor vragen kunt u contact opnemen met het Secretariaat van OZJT via infosamen14@regiotwente.nl.

Cookie-instellingen