Want welke hulpverlener is waar verantwoordelijk voor? De handreiking ‘Regie in 7 samenwerkingsstappen’ biedt de oplossing. Het afgelopen half jaar draaide een pilot. Maandag 28 juni presenteerde het ontwikkelteam de eerste resultaten!
De Twentse handreiking is de afgelopen periode getoetst door 26 Twentse jeugdprofessionals bij 11 zorgaanbieders, 4 gemeenten en een gecertificeerde instelling. De eerste ervaringen zijn positief! Door de handreiking samen in te vullen, worden alle verwachtingen duidelijk naar elkaar uitgesproken én vastgelegd. Het is belangrijk dat álle betrokkenen een actieve bijdrage leveren bij het invullen van de samenwerkingsafspraken. Het gezin én de professionals. Alle betrokkenen zien in het document in één oogopslag wie waarvoor verantwoordelijk is. Voor het gezin is het helder waar ze terecht kunnen met vragen. En nog belangrijker: ze hoeven hierdoor maar 1 keer hun verhaal te doen.
'Leg samenwerkingsafspraken vast. Voorkom onduidelijkheid en problemen in de samenwerking'
De opbrengsten van de pilot, zorgen voor aanscherping en verbetering van de handreiking. In het najaar start een vervolgpilot om de handreiking door te ontwikkelen. Het ontwikkelteam onderzoekt op welke plek de handreiking het beste kan worden belegd. Wie moet de initiatiefnemer zijn? En hoe zorgen we dat het geen invuloefening is, maar dat het een middel is om het goede gesprek over samenwerking te voeren? Het komend half jaar gaat het ontwikkelteam hiermee aan de slag!
Doe je ook mee met de vervolg-pilot en test je de handreiking graag uit? Mail naar projectondersteuner Sonja Vissia s.vissia@regiotwente.nl.
Je leest hier hoe de handreiking zorgt voor rust en duidelijkheid in Twentse gezinnen.