Een wereld aan leed, en aan het eind een lichtpuntje: dat is de Twentse jeugdbeschermingstafel

05-06-2021

In de jeugdbeschermingsketen praten we over jeugdigen en gezinnen in zeer kwetsbare situaties, waarbij sprake is van een ‘gedwongen kader’.

Juist binnen deze keten willen we hen zo goed als mogelijk ondersteunen en niet onnodig laten wachten op de juiste zorg. Dit kunnen we niet als losse organisaties vormgeven, we hebben elkaar op Twents niveau hierin nodig. In het belang van kinderen en gezinnen.

Het is uniek en van grote waarde dat Twente samenwerkt in de jeugdbeschermingsketen. Alle betrokken organisaties zien de noodzaak. Een van de projecten die is opgepakt is de ontwikkeling van Jeugdbeschermingstafels. Door de Jeugdbeschermingstafels kunnen ouders, jongeren én professionals zich focussen op wat écht nodig is, namelijk: ervoor zorgen dat ieder kind in Twente veilig opgroeit. Uiteindelijk hebben we als doel: minder en kortere inzet van kinderbeschermingsmaatregelen. Dit vraagt om een organisatie-overstijgende focus en samenwerking tussen alle partijen. Dat we dit in korte tijd hebben weten vorm te geven, maak ons - als regio - uniek. En slagvaardig! 

Maar wat is een Jeugdbeschermingstafel precies en wat levert het op voor kinderen en gezinnen in Twente? Tubantia schreef er een artikel over.

Een beslissing over andermans kinderen is zo ingrijpend, daarin moet je volkomen transpa­rant zijn.

Projectleider Kirstin Schothuis 


Lees hier het artikel. Of kijk voor meer informatie op het paginagedeelte van Twentse Transformatie.

Cookie-instellingen